Strona głównaPortal głównyPomocSzukajZaloguj sięRejestracja

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Wrzesień 05, 2010, 07:40:47

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj

News
Mazury zbliżają się coraz większymi krokami, lody puszczają, 22 kwietnia Wataha rusza na podbój GRU.

Stats
2451 wiadomości w 123 wątkach, wysłane przez 31 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Rawdan
+  Samodzielna Grupa Rozpoznawcza "Wataha"
|-+  Wataha
| |-+  Turystyka
| | |-+  Geocaching
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Do dołu Drukuj
Wątek: Geocaching  (Przeczytany 848 razy)
Wolv
Administrator
Przewodnik stada

Wilk Bardzo Zły

« Odpowiedz #15 : Maj 04, 2010, 10:22:19 »

No i nareszcie pękła mi pięćdziesiątka! Uśmiech Ale jednak zacznę rozglądać się z GPSem - szukanie w mieście bez wsparcia satelity nie jest dużym problemem, ale w terenie jednak trudno. Z ostatnich pięciu ataków na obrzeżach Białego udało się trafić tylko jeden. :/

A Dziadek jest menda, bo ma już 85. Mrugnięcie

Przy okazji, na sąsiedniej pozycji w geocachowym rankingu figuruje niejaki Rhotaxx, który - jak sprawdziłem - zgarnia głównie trójmiejskie kesze. Czyżby założyciel i wieloletni szef BoBów też keszował? Trzeba to sprawdzić. :>
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 10:26:44 wysłane przez Wolv » Zapisane

Warmia i Mazury Miasta-Widma Roztocze i Lwów Międzyrzecki Rejon Umocniony Czarnobyl Białystok Lubawka

Przychodzimy na świat samotni i tak samo odchodzimy. Czas, który jest nam dany, czas na przyjaźń, miłość, naukę - to jest w życiu najwyższą wartością.
el_g
Członek stada

« Odpowiedz #16 : Maj 04, 2010, 10:15:17 »

Dziadek mial 85 przed wyjazdem z domu 3 tyg temu ;P Jak dojade do domu w czw i na spokojnie siade przed kompem wezme sie za uzupelnianie wpisow z Wroclawia, Mazur, Gor Sowich, Klodzka, Olawy (dzis 'peklo' 5 keszy) i moze Krakowa (jak jutro bedzie troche czasu to moze sie jakis kesz znajdzie Duży uśmiech). Tak wiec na dzien dzisiejszy jest ponad 100 + kilkanascie na geocaching ^__^'
Ale jestes na dobrej drodze, trzymam kciuki i dopinguje! Masz szanse przegonic mnie na opencaching, bo w UK wiekszosc keszy zarejestrowana jest na geo. Tylko pamietaj zabierac ze soba Killer, zeby za bardzo z tylu nie zostala ;P

Warmia i Mazury Miasta-Widma Roztocze i Lwów Międzyrzecki Rejon Umocniony Czarnobyl

"Słowa, słowa, słowa.'
"Hamlet" William Shakespeare

"Sex, sex, sex!'
el_g
Abadon
Sprzątaczka
Administrator
Przewodnik stada

« Odpowiedz #17 : Sierpień 10, 2010, 10:12:33 »

W mamerkach ze zwierzakiem upolowaliśmy ponownie tego cache'a pod drzewem koło bunkra saperów.
Z niego wyciągnąłem kreta, którego chcę zawieźć na bornholm.
Niestety nie mam konta na żadnej stronie związanej z tym. Czy Wataha ma swoje konto czy tylko Wy osobiście?
(Przy zeszłotygodniowej wizycie wpisałem "Wataha" jako jednego ze znalazców).

Dwie prośby:
1. jeśli jest watahowe konto - wpiszcie tego cache'a
2. podajcie jakieś ciekawe cache na bornholmie, cobym miał gdzie wrzucić kreta...

Warmia i Mazury Miasta-Widma Roztocze i Lwów Czarnobyl Białystok

Wszystko trzeba robić tak prosto, jak to tylko jest możliwe, ale nie prościej.
el_g
Członek stada

« Odpowiedz #18 : Sierpień 12, 2010, 12:31:14 »

1) Wazne!

Sa 2 glowne 'serwisy' keszowe:
- geocaching.com (ogolnoswiatowy zasieg),
- opencaching.pl (dziala w kilku krajach).

Geokrety sa przypisane do open, na geo sa: travelbug, geocoin i cos jeszcze (nie pamietam nazwy).
I caly patent polega na tym, zeby nie wsadzic kreta/robaczka do skrzynki z innego serwisu! (wyjatkiem sa kesze zarejestrowane na obu, wtedy nie ma problemu)

2) Z tego co mi wiadomo Wataha nie ma wlasnego konta. Kazdy, kto chce, zaklada swoje i sobie zalicza kesze znalezione na naszych wyprawach.

3) Kesz z Mamerek zarejestrowany jest na opencaching sa w tej chwili 2 krety:
- Kretek (całkowity dystans: 134 km)
- Ptaszek z Roztocza (całkowity dystans: 237 km).

Ktorego z nich zgarneliscie? Zeby zarejestrowac wyciagniecie/wsadzenie potrzebuje jego Tracking Code, wypadaloby tez podac date.

4) Na Bornholmie jest 126 (!) keszy z geo i 3 z open. I te 3 Was interesuja, jesli chcecie zostawic kreta Duży uśmiech Sa to:
- Rokkestenen,
- Tuborg Star Ship 1,
- Dueodde Fyr.

^__^

Cytat: Kuller
koło SCHRONU a nie BUNKRU !
Ale Ci pojechala Język

Warmia i Mazury Miasta-Widma Roztocze i Lwów Międzyrzecki Rejon Umocniony Czarnobyl

"Słowa, słowa, słowa.'
"Hamlet" William Shakespeare

"Sex, sex, sex!'
el_g
Abadon
Sprzątaczka
Administrator
Przewodnik stada

« Odpowiedz #19 : Sierpień 12, 2010, 10:54:17 »

@Małpa

Nie mam go w tej chwili przy sobie ale chyba to ptaszek (taka mała gumowa/plastikowa papużka...)
Czyli muszę założyć konto na open, zarejestrować znalezienie skrzynki, wyciągnięcie kreta a potem zarejestrować wsadzenie go do skrzynki na Bornholmie - si?

EDIT - jak się rejestruje znalezienie skrzynki - poprzez wpis w jej logu na open?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2010, 10:59:08 wysłane przez Abadon » Zapisane

Wolv
Administrator
Przewodnik stada

Wilk Bardzo Zły

« Odpowiedz #20 : Sierpień 12, 2010, 11:51:24 »

Do rejestracji kreta w gruncie rzeczy nie jest potrzebne konto na open. Stronka kretów działa zupełnie niezależnie <choć jest z open sprzężona>. I tam też nie trzeba mieć konta żeby zaznaczyć wyjęcie i włożenie kreta.

Ale założyć oba konta warto bo wtedy masz statystyki swojej kreciej i keszowej działalności. Uśmiech

Tak, znalezienie kesza rejestrujesz klikając na jego stronie "wpis do logu".

Warmia i Mazury Miasta-Widma Roztocze i Lwów Międzyrzecki Rejon Umocniony Czarnobyl Białystok Lubawka

Przychodzimy na świat samotni i tak samo odchodzimy. Czas, który jest nam dany, czas na przyjaźń, miłość, naukę - to jest w życiu najwyższą wartością.
Abadon
Sprzątaczka
Administrator
Przewodnik stada

« Odpowiedz #21 : Sierpień 12, 2010, 04:23:12 »

Yyy to jeszcze mi wytłumacz łopatologicznie gdzie mam tego kreta znaleźć i zarejestrować Uśmiech

Wolv
Administrator
Przewodnik stada

Wilk Bardzo Zły

« Odpowiedz #22 : Sierpień 12, 2010, 10:31:10 »

1. Odwiedzasz tę stronkę: http://geokrety.org/

2. Klikasz: "Zaloguj geokreta".

3. W rozwijanym menu określasz typ wpisu: wrzuciłem/zabrałem/spotkałem, itp.

4. Jeśli wrzuciłeś GK, musisz podać jego kod i nazwę kesza <bądź współrzędne>, w którym teraz jest. Jeśli zabrałeś - tylko kod.

5. Warto, choć nie jest to obowiązkowe, podać też w informacjach dodatkowych datę <i godzinę, jeśli chcesz być bardzo precyzyjny> i machnąć jakiś komentarz.

I tyla. Uśmiech

Strony: 1 [2] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: